Top
PROSLAVILI SMO 15. ROĐENDAN - OLX blog
fade
9782
post-template-default,single,single-post,postid-9782,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

PROSLAVILI SMO 15. ROĐENDAN

 

Proteklog vikenda, u društvu medija i partnera, okupili smo se kako bismo uživali u ugodnoj atmosferi i proslavili veliki jubilej – 15 godina našeg postojanja.

 

Od skromnog startupa do regionalno prepoznatljivog brenda i lidera na tržištu online oglasnika, naša kompanija je napredovala u samo nekoliko godina.

 

Pik.ba je započeo svoje putovanje 31. marta 2009. godine, i već nakon tri mjeseca brojao je 30 hiljada registrovanih korisnika. Danas, možemo se ponositi statistikama koje premašuju 3.6 miliona registracija, više od 60 miliona oglasa, te 1.5 miliona realizovanih integrisanih dostava.

 

Naše uspješno poslovanje privuklo je pažnju Naspers grupe, koja je tokom 2015. godine odlučila da se tadašnji Pik.ba pridruži vodećoj svjetskoj platformi za objavu oglasa, OLX. Od tada, nastavljamo rasti kao najposjećenija lokalna domena.

 

Press-konferencija povodom OLX-ovog rođendana održana je u sarajevskom klubu Špica, a bila je prilika da se predstave rezultati rada OLX.ba te najave budući planovi za razvoj.

 

Tokom konferencije, istaknuti predstavnici iz različitih industrija podijelili su svoje perspektive, uključujući Adisa Šehića, generalnog direktora JP BH Pošta; Mirana Stambola, Audi brand managera (Porsche grupa); Tarika Musabegovića, direktora agencije za nekretnine My Space; te Jasmina Marića, direktora sektora za razvoj OLX BiH.

 

 

Jasmin Marić, direktor sektora za razvoj OLX BiH, istakao je: “Danas s ponosom slavimo 15 godina OLX.ba, platforme koja je postala neprikosnoven lider u online oglašavanju i kupoprodaji u Bosni i Hercegovini. Ovaj jubilej nije samo brojka, već prilika da se zahvalimo našim korisnicima, partnerima i cijelom timu OLX-a koji je radio naporno kako bi stvorio najveću zajednicu online trgovine u našoj zemlji. Gledamo unaprijed s uzbuđenjem, odlučni da nastavimo pružati najbolje kupoprodajno iskustvo našim korisnicima. Hvala vam što ste bili i ostali dio našeg putovanja.”

 

Više od 1.5 miliona realizovanih integrisanih dostava svjedoči o tome kako OLX.ba ne samo da spaja kupce i prodavce, već i olakšava cijeli proces kupovine i prodaje. Sa više od 3.6 miliona registrovanih korisnika i 60 miliona oglasa, OLX.ba je postala nezaobilazna destinacija za trgovinu, pružajući korisnicima širok spektar mogućnosti za kupovinu i prodaju.

 

Adis Šehić, generalni direktor JP BH Pošta, izjavio je: “OLX.ba je naš dugogodišnji i ozbiljan partner. Godišnje bilježimo 400 hiljada pošiljki koje dolaze sa ove platforme, što je izuzetan broj, te se nadamo rastu i u budućnosti.”

 

Impresivna statistika pokazuje da je u 60 miliona oglasa sadržano čak 187 miliona fotografija, što je pokazatelj detaljne prezentacije proizvoda i transparentnosti koju OLX.ba pruža svojim korisnicima.

 

Posebno važan dio OLX oglasnika su automobili. Sa više od šest miliona objavljenih oglasa, OLX je postao vodeće odredište za ljubitelje vozila, a zanimljiva je i informacija da je prosječno vrijeme prodaje automobila samo pet dana.

 

Miran Stambol, Audi brand manager, dodao je: “Autoindustrija je podložna svim globalnim promjenama koje se dešavaju širom svijeta, tako da i mi ovdje u Bosni i Hercegovini osjetimo te promjene. Veoma je izazovan ekonomski ambijent globalno, ali i u Bosni i Hercegovini. Međutim, uspjeli smo se odlučno oduprijeti svim tim izazovima i nakon ostvarene rekordne prodaje u 2023. godini, Audi Bosna i Hercegovina potvrđuje svoj status kao Premium lider na tržištu automobila.”

 

Uz automobile, OLX.ba je domaćin i više od 1.6 miliona objavljenih nekretnina, što čini ovu platformu ključnim igračem na tržištu nekretnina u BiH.

 

 

Tarik Musabegović, direktor agencije za nekretnine My Space, istakao je: “OLX.ba je prvi poslovni partner s kojima smo zaključili ugovor i glavni je razlog što smo pozicionirani ovdje gdje jesmo, među top agencijama za nekretnine. Istina je da 50 posto naših kupaca dolazi sa OLX platforme.”

 

Uzbuđenje povodom 15. godišnjice OLX.ba dodatno je pojačano planovima za budućnost, uključujući inovativna poboljšanja koja će nastaviti unaprjeđivati korisničko iskustvo.

 

Belma
Nema komentara

Objavite komentar